Zoeken

Klik op de flyer om te vergroten
Flexisle - de 'missing link' tussen idee en uitvoering. Flexisle - shaping the cloud.
Klik hier voor de pdf versie

Wie zijn wij ?

Visie

Vanuit onze ervaring met het ontwikkelen van software in sectoren zoals telecommunicatie, bankwezen en HSEQ, is Flexisle opgericht in 2008 met als doel het aanbieden van een flexibele oplossing voor informatiebeheer zonder de complexiteit van software ontwikkeling.

De nadruk moest hierbij liggen op de functionaliteit van de te ontwikkelen applicatie terwijl het kunnen schrijven van complexe code overbodig wordt en ontwikkeling van software voor de gebruikers een stuk toegankelijker wordt. Hiervoor werd het Metis platform ontwikkeld, waarop functionaliteiten adhv CloudNine.0 , onze ontwikkelomgeving, intuïtief gebouwd worden, zonder te programmeren.

 

Een klantvriendelijke, interactieve en iteratieve werkwijze

Bij de klassieke manier van programmeren moet op voorhand alles haarfijn uitgewerkt zijn door de klant alvorens de uiteindelijke software ontwikkeling en uitvoering kan aanvangen. Dit stelt heel wat eisen aan de uiteindelijke gebruiker die in feite verwacht wordt een hoop eventualiteiten te voorzien zonder over een werkend systeem te beschikken. Vaak blijft de gebruiker aan het eind van het traject dan ook zitten met een onbevredigd gevoel: “Het is en doet exact wat ik vroeg, maar het is toch niet dat wat ik wil”.

Het is immers heel moeilijk om zonder basis en zonder kennis van de mogelijkheden iets volledig  conceptueel uit te werken. Via het bestaand Metis platform kan Flexisle de klanten begeleiden om in stappen te werken, die telkens kunnen bijgestuurd worden naargelang het product meer vorm krijgt. In klassieke programmering is dit bijsturen heel kostelijk vanwege het aanpassen van de code, database structuren, interfaces, enz. maar met het Metis platform is dit de meest aangewezen weg.

Eenmaal de grotere lijnen duidelijk zijn, kan reeds een fully functional prototype worden voorgesteld dat verder kan worden aangepast zonder problemen. Deze aanpassingen kunnen snel gebeuren en worden door ons dikwijls live uitgevoerd bij de klant. Deze werkwijze geeft de klant een veel sterkere inbreng in het resultaat, zonder op voorhand alles haarfijn uitgeschreven te moeten hebben. Het bouwen van de functionaliteit wordt op deze manier een heel stuk duidelijker voor de klant. 

 

Flexibel en dynamisch

Nadat de gevraagde toepassing door ons werd afgeleverd, kan de klant ook later verder zelf wijzigingen en nieuwe functionaliteiten doorvoeren en zo evoluties in processen zelf opvangen met de bestaande software. Dit kan dankzij het intuïtieve model waarop de toepassing is gebaseerd waarbij wijzigingen geen codering, aanpassingen van database structuur, opzetten van nieuwe webservices, en diens meer vragen. Nee, via de ontwikkelomgeving CloudNine.0 is het maken en aanpassen van de informatiesystemen even simpel als het maken van een flowchart.

Uiteraard bieden we onze klanten waar nodig of gewenst ondersteuning aan en kunnen zo ingeschakeld worden bij ontwikkelprojecten wanneer dit de klant het best uitkomt. Hierdoor kunnen periodes van grote drukte opgevangen worden en neemt de flexibiliteit van het systeem toe. Eventueel kan Flexisle ook de meer complexe zaken uitvoeren, waar het eenvoudige modelleerwerk volledig door de gebruiker zelf kan gebeuren.

Contacteer ons vrijblijvend om na te gaan wat het Flexisle voor uw projecten kan betekenen.

News Flash